Sänd av Gud
top6.jpg
Startsida Sök kapitel Kontakt Fler bilder

 

15. Honom skall du gifta dig med

English   sveriges-flagga.png

 

I avsnittet ”Åter till Sverige” berättar Marianne om hur en man hjälper henne att hitta en kamrat att dela bostad med. Mannen som fixade detta var i själva verket Svens kamrat från Örebro. Men den ”historien” hade Sven ingen kunskap om.

Marianne berättar: Min väninna hade bjudit hem mannen som ordnade så att jag fick bo tillsammans med henne. De var väl lite intresserade av varandra. Jag hade lovat att visa lite diabilder från mitt nya hemland och från Papua Nya Guinea.

19660808_004.jpg

Sven som lägerledare på Blidö i Stockholms skärgård 1966

Det knackar på dörren och jag går för att öppna. Där står en för mig helt okänd man. I detta ögonblick upplever jag hur den Helige Ande säger till mig: ”Han är den du skall du gifta dig med.” Mannens öppningsfras ”Vad är det för nummer och namn på den här kvinnan?” bekräftar väl inte precis det jag upplever att den Helige Ande i samma ögonblick klargör för mig. Men jag säger inget utan hälsar bara välkommen in.

Som Sven redan berättat drack vi kaffe och tittade på diabilderna. När männen gått sin väg sa jag till min väninna: ”Den mannen skall jag gifta mig med.” ”Det kan man väl inte veta bara så där” blev hennes kommentar. Hon tyckte naturligtvis med all rätt att det var konstigt att komma med ett sådant påstående efter att jag endast hade träffat Sven ett par timmar. Men bakgrunden var naturligtvis det jag upplevde när jag öppnade dörren och hur detta knöt ihop Wasti Feldts profetia och det Con Frangos sagt till mig innan jag reste till Sverige. Men allt detta var Sven helt ovetande om.

Föregående kapitel

Nästa kapitel